En mediació cal despersonalitzar el conflicte

Share Button

Banús Advocats. Expertos en MediaciónPodem dir, amb caràcter general, que un acord obtingut després d’un procés de mediació, es mantindrà en el temps quan està basat en l’objecte i no en els subjectes, per la qual cosa cal despersonalitzar el conflicte.

Per objecte entenem la materialitat del conflicte: l’herència, el règim de visites d’una parella divorciada, l’ús d’un habitatge, un deute….

Per subjectes entenem les persones que viuen el conflicte i volen arribar a un acord pactat amb la mediació.

Doncs bé, el mediador treballarà cuidant especialment la relació que hi hagi entre els subjectes i deixar fora les emocions personals i separar-les de l’objecte essencial de la negociació.

Millor cercar la col·laboració

Per a un Negociador Competitiu és més important la substància que la relació (uns guanyen i d’altres perden). Pensa que a més de guanyar s’ha de fer veure a l’altra part que ha perdut, cosa que farà que hi hagi conseqüències molt negatives en futures negociacions.

El mediador treballarà cuidant especialment la relació que hi hagi entre els subjectes i deixar fora les emocions personals

En canvi, per a un Negociador Col·laboratiu les parts del procés es necessiten mútuament per tal d’aconseguir-ne resultats positius, per tant farà tot el possible per preservar un clima positiu, cosa que serà de gran ajuda per al procés.

Tot acord perdurable en el temps estarà basat en la confiança en la contrapart. Per tant, a la fase prèvia a la negociació, el mediador treballarà activament per millorar la comunicació i bastir una bona relació entre les persones que permeti manegar aspectes de contingut.  Només així aconseguirem combatre la visió “no vull que l’altre se surti amb la seva”.

Un expert en mediació ha de tenir en compte tots aquests aspectes i posseir la destresa necessària per gestionar-los de forma adequada. És la forma d’assolir un acord satisfactori amb el qual les parts implicades se sentin satisfetes, reconegudes en les seves aspiracions i reivindicacions.

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *